Szpiczak od 2006 roku

Witam Państwa na naszym nowym Forum Stowarzyszenia. Udostępniamy Państwu możliwość wymiany doświadczeń i wiedzy na temat naszej choroby oraz jej leczenia. Możemy również rozmawiać na inne ważne dla nas tematy.
Zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam,
Roman Sadżuga

Re: Szpiczak od 2006 roku

Postprzez wieloj » Cz lis 20, 2014 6:37 pm

Jakoś brak mi zapału do pisania na forum, ale to chyba oznaka, że moja sytuacja jest stabilna.
17 października miałem wizytę kontrolną u mojego hematologa i robiłem także wyniki.
WBC 3,81 (poprzednio 4,03) norma 4 - 10,
RBC 4,51 (poprzednio 4,45) norma 4,5 - 6,
HGB 14,8 (poprzednio 15,1) norma 14 - 18,
PLT 149 (poprzednio 127) norma 130 - 150,
Kreatynina 1,03 (poprzednio 1,16) norma 0,7 - 1,1,
Wapno CaC 2,39 (poprzednio 2,50) norma 2,25 - 2,75,
IGG 949 (poprzednio 976) norma 751 - 1560,
Proteinogram białko całkowite 6,9 (poprzednio 7,0) norma 6,0 - 8,0.
No cóż. Za wyjątkiem WBC wszystko w normie, ale miałem infekcję, brałem antybiotyk, to mogło wpłynąć na wynik WBC.
Pozdrawiam. Życzę zdrowia.
Wiesław.
wieloj
 
Posty: 332
Dołączył(a): N maja 13, 2007 3:05 pm
Lokalizacja: Białystok

Re: Szpiczak od 2006 roku

Postprzez wieloj » Wt kwi 14, 2015 7:47 pm

Święta, święta i po świętach.
Święta wielkanocne miałem rodzinne. Pierwszy dzień u córki, zięcia i wnuków w Warszawie, a drugi dzień z synem, córką, zięciem, wnuczką i wnuczkiem u mnie w Białymstoku.
Długo nie pisałem na forum, ale u mnie nic nowego się nie dzieje.
Tylko kilka niegroźnych infekcji i dwie wizyty u mojego hematologa.
Niestety ostatnia infekcja wypadła w czasie jubileuszowego Kongresu Stowarzyszenia i mimo szczerego zamiaru nie mogłem pojechać. A słyszałem, że było warto. A więc żal, może za rok się uda.
Ostatnią wizytę kontrolną z wynikami laboratoryjnymi miałem 7 kwietnia.
WBC 4,92 (poprzednio 3,68) norma 4 - 10,
RBC 4,45 (poprzednio 4,56) norma 4,5 - 6,
HGB 15,0 (poprzednio 15,2) norma 14 - 18,
PLT 154 (poprzednio 119) norma 130 - 150,
Kreatynina 0,85 (poprzednio 0,95) norma 0,7 - 1,1,
Proteinogram białko całkowite 7,0 (poprzednio 7,5) norma 6,0 - 8,0.
Wyniki w normie i tak 3mać.
Pozdrawiam wszystkich. Życzę zdrowia.
Wiesław.
wieloj
 
Posty: 332
Dołączył(a): N maja 13, 2007 3:05 pm
Lokalizacja: Białystok

Re: Szpiczak od 2006 roku

Postprzez wieloj » Pn sie 10, 2015 7:44 am

Lato zbliża się do końca. Wróciliśmy z żoną z urlopu.
Byliśmy w Zakopanem, gdzie mieliśmy bazę. Tym razem mieszkaliśmy w "kawalerce" z aneksem kuchennym w zacisznym miejscu Zakopanego (Droga do Wantuli), blisko do Doliny Strążyskiej.
Zaliczyliśmy Kasprowy, Giewont, Czerwone Wierchy, Przełęcz Świnicką, Mały Kościelec, Drogę Nad Reglami, Dolinę Strążyską, Dolinę Białego.
Jestem pełen uznania za internetową sprzedaż biletów kolejki linowej na Kasprowy. Wykupiłem dwukrotny wjazd. Bez kolejki linowej nie dalibyśmy rady wejść na Kasprowy, Giewont itd.
A ponadto:
1) w Pieninach - Trzy Korony (cudowny widok),
2) w Beskidzie Żywieckim - Babia Góra (strasznie ciężka trasa),
3) na Słowacji - Szczyrbskie Jezioro (mało ciekawe),
4) oraz po drodze - Chęciny i Jaskinia Raj.
Później dwa dni u córki, zięcia i wnuków w Warszawie.
Jeżeli chodzi o zdrowie, to nic nowego się nie dzieje. Zrobiłem wyniki morfologii i miałem wizytę u mojego hematologa.
Ostatnie wynikami z 18 czerwca 2015 r.
WBC 5,57 (poprzednio 4,92) norma 4 - 10,
RBC 4,48 (poprzednio 4,45) norma 4,5 - 6,
HGB 15,0 (poprzednio 15,0) norma 14 - 18,
PLT 120 (poprzednio 154) norma 130 - 150 - skąd ten spadek?
Kreatynina 1,10 (poprzednio 0,85) norma 0,7 - 1,1,
Proteinogram białko całkowite 7,2 (poprzednio 7,0) norma 6,0 - 8,0.
Wyniki (oprócz PLT) w normie i tak 3mać.
Pozdrawiam wszystkich. Życzę zdrowia.
Wiesław.
wieloj
 
Posty: 332
Dołączył(a): N maja 13, 2007 3:05 pm
Lokalizacja: Białystok

Re: Szpiczak od 2006 roku

Postprzez wieloj » Pn wrz 14, 2015 12:17 pm

No i jestem potrójnym dziadkiem.
W czwartek 10 września 2015 r. przyszła na świat kolejna zdrowa wnuczka Ola (3,9 kg).
Teraz jej siostra i braciszek będą się bawić w trójkę.

No, a w weekend byłem z żoną w Olsztynie na spotkaniu informacyjno-edukacyjnym.
Cały program jest na stronie Stowarzyszenia.
Najciekawsze były wykłady dr Michała Graczyka, dr Artura Jurczyszyna i dr Wandy Konopińskiej - Posłuszny.
Załączam zdjęcie z powitania i zdjęcie z wykładu dr Artura Jurczyszyna.
Załączniki
WP_20150912_11_07_58_Pro pół.jpg
Zdjęcie z powitania.
WP_20150912_11_07_58_Pro pół.jpg (223.02 KiB) Przeglądane 4116 razy
WP_20150912_19_13_19_Pro pół.jpg
Zdjęcie z wykładu dr Jurczyszyna
WP_20150912_19_13_19_Pro pół.jpg (125.78 KiB) Przeglądane 4116 razy
wieloj
 
Posty: 332
Dołączył(a): N maja 13, 2007 3:05 pm
Lokalizacja: Białystok

Re: Szpiczak od 2006 roku

Postprzez gosia18.74 » Śr wrz 16, 2015 2:36 pm

Gratulujemy bardzo bardzo się cieszymy trzy wnusie to naprawdę cudnie. Trzy skarby bezcenne na Świecie
Nie mieliśmy okazji jeszcze posłuchać wykładów naszego dr Jurczyszyna, ale znając jego zaangażowanie oraz ogromną wiedzę byłu pewnie bardzo ciekawe. Dr miał również konferencje w Krakowie, gdzie zaproszona była Pani, która wygrała walkę z chłoniakiem. My nie byliśmy ale dostaliśmy jej książkę, która Dr Jurczyszyn dał do tłumaczenia i książka nas bardzo mocno "wciągnęła" naprawdę ciekawa polecamy.
U nas jak to w tej chorobie raz lepiej raz gorzej, ale ogólnie oki. Niestety całkowitej remisji chyba się nie uda uzyskać - jeden gen klonuje i nie idzie tego usunąć.
Pozdrawiamy Was bardzo serdecznie a wszystkim forumowiczom życzymy zdrówka i aktywności na forum :D
gosia18.74
 
Posty: 224
Dołączył(a): Śr lut 09, 2011 10:14 pm
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Szpiczak od 2006 roku

Postprzez wieloj » Śr wrz 23, 2015 8:14 pm

Dziękuję Gosiu.
Jako uzupełnienie do spotkania w Olsztynie w dniach 12 - 13 września 2015 r. podaję link do TVP Olsztyn, gdzie można obejrzeć wywiady nagrane podczas spotkania:
http://olsztyn.tvp.pl/21618525/chorzy-n ... c-na-pomoc
Pozdrawiam. Wiesław
wieloj
 
Posty: 332
Dołączył(a): N maja 13, 2007 3:05 pm
Lokalizacja: Białystok

Re: Szpiczak od 2006 roku

Postprzez wieloj » Pt gru 23, 2016 8:17 am

Dostałem dziś wiadomość od pacjenta zaniepokojonego moim milczeniem.
Pragnę wszystkich zapewnić, że 3mam się dobrze.
Co 3 miesiące mam badania kontrolne. Wyniki są w normie. Nie widziałem potrzeby co 3 miesiące podawać jakie mam wyniki.
W 2016 r. nie wyjeżdżałem na wakacje, ale w przyszłym roku mam zamiar to "odrobić".
Syn jest już półtora roku po ślubie. Wnuczka Ola ma już 1 rok i 4 miesiące. Wnuczka Ida już chodzi do szkoły, a wnuczek Michał do przedszkola.
Chciałbym złożyć wszystkim "forumowiczom" i ich rodzinom życzenia zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia i wszystkiego najlepszego w Nowym 2017 Roku.
Ostatnio edytowano So gru 16, 2017 8:08 pm przez wieloj, łącznie edytowano 2 razy
wieloj
 
Posty: 332
Dołączył(a): N maja 13, 2007 3:05 pm
Lokalizacja: Białystok

Re: Szpiczak od 2006 roku

Postprzez wieloj » Cz sie 17, 2017 6:12 pm

Witam wszystkich forumowiczów chorych i zdrowych.
Nie odzywałem się już prawie 8 miesięcy, ale nie widzę powodu do zanudzania Was swoimi sprawami.
Mój stan zdrowia jest stabilny. Choroba jest w częściowej remisji i oby tak zawsze.
W styczniu skończyłem 65 lat, a w październiku przechodzę na emeryturę, chociaż jeszcze ze dwa, trzy lata chcę popracować, jeżeli zdrowie pozwoli.
Moja najmłodsza wnusia Ola we wrześniu kończy dwa latka i jest wspaniała.
Najstarsza wnuczka Ida we wrześniu kończy siedem lat i pójdzie do pierwszej klasy.
A średni wnuczek Michał w maju skończył cztery latka i chodzi do przedszkola.
Mieszkają w Warszawie, a więc odwiedzają nas (lub my ich) raz lub dwa razy w miesiącu.
Od trzech lat mieszkamy w nowym mieszkaniu, chociaż na tym samym osiedlu.
Na przełomie czerwca i lipca byliśmy jak zwykle tydzień w Tatrach (w Zakopanem) i tydzień w Krynicy Zdroju, chociaż interesują nas góry, a nie miasta. Byliśmy na Kasprowym i na Czerwonych Wierchach.
Jeden dzień spędziliśmy na Zalewie Czorsztyńskim na jachcie.
W grudniu ubiegłego roku minęło 10 lat od przeszczepu szpiku we Wrocławiu i chociaż pamiętam święta i Nowy Rok w szpitalu, to wydaje się, że to było tak dawno.
Życzę wszystkim zdrowia.
A dla Gosi, po odejściu Piotra, życzę dodatkowo wytrzymałości.
Wiesław.
wieloj
 
Posty: 332
Dołączył(a): N maja 13, 2007 3:05 pm
Lokalizacja: Białystok

Re: Szpiczak od 2006 roku

Postprzez lulu » So sie 26, 2017 1:57 pm

Brawo, tak trzymać. :)
lulu
 
Posty: 259
Dołączył(a): So gru 11, 2010 9:34 pm

Re: Szpiczak od 2006 roku

Postprzez wieloj » So gru 16, 2017 7:42 pm

W poprzednim moim wpisie pomyliłem datę przeszczepu szpiku.
Otóż 10 lat od przeszczepu minęło w dniu 7 grudnia bieżącego roku.
Przeleżałem wówczas w DCTK we Wrocławiu od 27 listopada 2017 roku do 3 stycznia 2008 roku.
Czyli 3 stycznia 2018 r. będę już miał 10 lat pracy po przeszczepie szpiku, a od 1 października 2017 r. jestem już na normalnej emeryturze, chociaż jeszcze będę pracował.
Wyniki nadal mam w normie.
Syn jest już 2,5 roku po ślubie, ale dzieci jeszcze nie ma. Natomiast córka ma trójkę dzieci. Wnuczka Ola ma już 2 lata i 3 miesiące. Wnuczka Ida ma 7 lat i 3 miesiące i chodzi do szkoły, a wnuczek Michał ma 4,5 roku i chodzi do przedszkola.
Chciałbym złożyć wszystkim "forumowiczom" i ich rodzinom życzenia zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia i wszystkiego najlepszego w Nowym 2018 Roku.
Szczególnie serdeczne życzenia składam Gosi i Lulu, z którymi łączę się w bólu po odejściu ich najbliższych.
Wiesław
W dniach 18-19 listopada 2017 r. byłem z żoną na spotkaniu szkoleniowo-edukacyjnym w Warszawie. Było bardzo miło. Spotkaliśmy się ze znajomymi.
Poniżej parę zdjęć. Przepraszam za słabą jakość.
Załączniki
V__C0A1.jpg
Ten w jasnym ubraniu to ja. Pozostałych panów na pewno znacie.
V__C0A1.jpg (46.83 KiB) Przeglądane 943 razy
WP_20171118_17_31_44_Pro.jpg
WP_20171118_17_31_44_Pro.jpg (116.72 KiB) Przeglądane 943 razy
WP_20171119_10_05_31_Pro.jpg
WP_20171119_10_05_31_Pro.jpg (123 KiB) Przeglądane 943 razy
wieloj
 
Posty: 332
Dołączył(a): N maja 13, 2007 3:05 pm
Lokalizacja: Białystok

Re: Szpiczak od 2006 roku

Postprzez lulu » Cz gru 28, 2017 5:15 pm

Milo się czyta dobre wiadomości. Dzięki za życzenia i te kilka słów osobistych. Niech moc będzie z Tobą, niech zdrowie dopisuję. :)
lulu
 
Posty: 259
Dołączył(a): So gru 11, 2010 9:34 pm

Re: Szpiczak od 2006 roku

Postprzez wieloj » Wt kwi 03, 2018 10:01 am

lulu napisał(a):Milo się czyta dobre wiadomości. Dzięki za życzenia i te kilka słów osobistych. Niech moc będzie z Tobą, niech zdrowie dopisuję. :)

LULU.
Dziękuję za miłe życzenia.
Gratuluję Ci wnuka.
Moja trójka wnucząt również jest "skypowa", ponieważ mieszkają w Warszawie.
Ale co najmniej raz w miesiącu widzimy się u nas w Białymstoku lub w Warszawie.
Gdy skończą budować trasę ekspresową Warszawa - Białystok czas jazdy skróci się do 2 godzin.
PS.
1. W tym roku nie mogliśmy być na kolejnym kongresie Stowarzyszenia z powodu choroby żony, ale już jest zdrowa i na święta wielkanocne byliśmy w Warszawie.
2. Przed kilku laty byliśmy tydzień w Budapeszcie. Cudowne miasto.
Wiesław.
wieloj
 
Posty: 332
Dołączył(a): N maja 13, 2007 3:05 pm
Lokalizacja: Białystok

Poprzednia strona

Powrót do Forum Pacjentów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron